Arbeidsliv

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Høyre/Frp-regjeringen har forvaltet forlikene de har inngått sammen på en dårlig måte, og det gjør at partiet vil være mer kritisk til å inngå flere.

Helomvending om forlik fra Ap og Høyre

Arbeiderpartiet har mistet noe av lysten på brede forlik, og Høyre-toppene er opprørt. For tre år siden raljerte Høyre over stadige forliksinvitasjoner fra Ap.

Publisert Sist oppdatert

– På område etter område ber Arbeiderpartiet om brede forlik på Stortinget. Det må skyldes mangel på egne politiske løsninger, sa Høyres daværende parlamentariske nestleder Nikolai Astrup til NTB i november 2015.

Han ramset selv opp en liste over elleve forlik Ap har tatt initiativ til eller aktivt sluttet opp om: Bondeforlik, medieforlik, klimaforlik, forsvarsforlik, bistandsforlik, skoleforlik, sykehusforlik, politiforlik, skatteforlik, asylforlik og filmforlik.

– Noen av disse forlikene er fornuftige og nødvendige, men samlet tegner de et bilde av et parti uten egne ideer, sa Astrup.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS