Arbeidsliv

En av fem sier de kommer til å bruke kollektive transportmidler mindre i framtida enn det de gjorde før pandemien.

Hjemmekontor gjør at vi reiser mindre kollektivt

­– En av fem sier de kommer til å bruke kollektive transportmidler mindre i framtida enn det de gjorde før pandemien, sier Winnie Ma, stipendiat ved NTNU.

Publisert Sist oppdatert

I studien «No way back? A survey on changes in travel demand post-pandemic in Norway» har Winnie Ma, stipendiat ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU sett nærmere på om reisevanene våre har endret seg etter pandemien.

Forskerne spurte 360 personer i en mellomstor by i Norge juni 2021. Da hadde mange fått sine første vaksinedoser, og livet begynte så smått å vende tilbake til normalen. Dette var noen måneder før den første gjenåpningen i september 2021.

Deltakerne skulle oppgi hvor enige eller uenige de var i en rekke påstander for aktivitetsnivået deres under pandemien. De ble også spurt om hvilket nivå de ventet å ligge på etter pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS