Arbeidsliv

Folk er styrket i troen på egen økonomi i året som kommer.

Husholdningene klart mer optimistiske til egen økonomi

Folks tro på egen økonomi styrker seg, til tross for utsikter til fortsatt høy inflasjon og økende renter. De med lavest og høyest inntekt er mest optimistiske.

Publisert Sist oppdatert

­– Det ser ut til at forbrukerne med lavest og høyest inntekt vurderer situasjonen mest positiv, mens middelinntektsgruppen er noe mer negativ, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge om funnene i forventningsbarometeret for andre kvartal.

Undersøkelsen om husholdningenes forventninger til egen og landets økonomi kommer en gang i kvartalet og viser at hovedindikatoren fortsatt er på et historisk lavt nivå, omtrent uendret fra første kvartal. Men synet på egen økonomi skiller seg fra den generelle tendensen: Husholdningenes vurdering av egen økonomi fremover gjør et byks opp, fra historiske bunnivåer til et nøytralt område.

Forventningsbarometeret er et samarbeid mellom Finans Norge og Kantar Public.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS