Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Hva er fristen for å levere sykemelding ved krav om utsatt ferie?

Dagens Perspektivs juristpanel svarer på lesernes spørsmål om arbeidsrett.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Vi har en medarbeider som har levert sykemelding med krav om å få utsatt ferie, fordi vedkommende ble syk i ferien. Det er tale om sykdom i ferie tilbake i juni i år – og når vi nå er kommet til august før vi mottar sykemelding lurer vi på om arbeidstakers krav har falt bort?

Leder

Svar: Ja og nei. Det er riktig at arbeidstaker kan kreve å få utsatt ferie dersom vedkommende har helt arbeidsufør i løpet av ferien, jf. ferieloven § 9. Det er ikke satt noen eksplisitt frist i loven for når slik legeerklæring må leveres – annet enn at dette må gjøres «uten ugrunnet opphold etter at arbeidet er gjenopptatt». I forarbeidene fremgår det at dette ikke må tolkes for strengt, og at arbeidstaker bør kunne vente noen dager før kravet fremsettes. Det fremgår samtidig at dersom arbeidstakeren venter lenger enn en 14-dagers periode, bør det kreves «gode grunner» for dette. Dersom kravet ikke fremsettes innen ferieårets utløp, faller det under en hver omstendighet bort.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS