Arbeidsliv

IKKE FLERE JOBBER: Økt adgang til midlertidige ansettelser skulle gjøre det lettere å få jobb for unge med hull i CV-en og andre utsatte grupper. Reformen har ikke fungert etter intensjonen, viser ny rapport.

Ikke flere jobber til folk med hull i CV-en

Økt adgang til å ansette folk i midlertidige stillinger skulle gjøre det lettere å få jobb for utsatte grupper. Det har ikke skjedd, viser ny rapport.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen møtte stor motstand da den liberaliserte arbeidsmiljøloven og gjorde det lettere for arbeidsgivere å ansette folk i midlertidige stillinger. Regjeringen argumenterte med at reformen ville gjøre det lettere å få jobb for folk som strevde med å få fotfeste i arbeidslivet.

Innvandrere, unge med hull i CV-en og folk med nedsatt arbeids- eller funksjonsevne var grupper regjeringen mente ville tjene på reformen. Et viktig argument var at en midlertidig ansettelse ville være en inngangsport til en fast jobb.

Har ikke virket

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS