Arbeidsliv

Aker BP og 231 ansatte har inngått forlik. Her er Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen.

Industri Energi og Aker BP inngår forlik

Fagforbundet Industri Energi og Aker BP har inngått forlik etter at over 230 ansatte gikk til søksmål mot oljeselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Aker BP ble til i 2016 da Det norske, der Aker ASA var største eier, og BPs norske avdeling fusjonerte. De ansatte ble den gang garantert at de skulle få beholde individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de i fremtiden ville bli overtallige.

I fjor sommer sa ledelsen at de ville avvikle denne avtalen, og 231 Industri Energi-medlemmer gikk derfor i januar i år til gruppesøksmål mot Aker BP. Senere knyttet også Nito og Lederne seg til søksmålet.

– Vi har fått gjennomslag på alle punkter i forliket. Nå har vi en juridisk bekreftelse på at sluttvederlagsavtalen er en individuell rettighet for den enkelte ansatte akkurat slik vi hevdet, sier klubbleder Ingard Haugeberg i ABC Klubben i Industri Energi i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS