Arbeidsliv

Hvis du leverer inn et varsel til ledelsen som kun omhandler ditt eget arbeidsforhold, er det ikke å regne som "varsling".

Kan du varsle om ditt eget arbeidsforhold?

Arbeidsgiver har mottatt et varsel fra en av sine medarbeidere. Men varselet omhandler medarbeiderens eget arbeidsforhold. Er det greit?

Publisert Sist oppdatert

­

Spørsmål: Jeg jobber som HR-ansvarlig i et mindre selskap. Vi har nylig mottatt det som er omtalt som et varsel fra en av våre medarbeidere. Det gjelder i all hovedsak oppfølgning av en tidligere personalsak, og kommunikasjonen i forbindelse med den saken. Vi var nylig på et kurs, hvor vi fikk høre at varslingsreglene ikke gjelder arbeidstakers eget arbeidsforhold. Jeg har hatt samtaler med daglig leder i selskapet, og vi tror kanskje ikke dette er varsling i lovens forstand. Hva innebærer det egentlig at varslingen gjelder egne forhold?

Svar: Arbeidstakers rett til å varsle er uttrykkelig regulert i arbeidsmiljøloven kapittel 2 A. I arbeidsmiljøloven § 2 A-1 første ledd heter det at arbeidstaker kan varsle om "kritikkverdige forhold i arbeidsgivers virksomhet".

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS