Arbeidsliv

– Både vaksine og test for covid-19 er frivillig i Norge. Det betyr at arbeidsgiver verken kan pålegge arbeidstakere å vaksinere seg eller å ta en test, bortsett fra i helt spesielle tilfeller, sier Hans Gjermund Gauslaa i Simployer.

Kan ikke kontrollere om ansatte er testet eller vaksinert

Regjeringen vil ha mindre bruk av smittekarantene og mer testing, men arbeidsgivere har ikke mulighet til å kontrollere om ansatte følger reglene.

Publisert Sist oppdatert

Økt spredning av koronasmitte gjør at svært mange norske arbeidstakere blir nærkontakter til en som er smittet, og at de derfor risikerer å havne i karantene.

For å unngå at for mange havner i karantene samtidig, varslet regjeringen 13. januar lettelser i karantenereglene og økt mulighet til å teste seg ut av karantene.

– Testing er ifølge Folkehelseinstituttet effektivt for å avdekke smitte¸ langt mindre kostbart for samfunnet og mindre inngripende for individer enn karantene, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol da hun presenterte regelendringene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS