Arbeidsliv

Uvaksinerte ansarre kan ikke nektes å dra ut på oljeplattformer, slår Statsforvalteren i Rogaland fast. Bildet er fra Oseberg-plattformen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Kan ikke nekte uvaksinerte å dra offshore

Myndighetenes vurdering er at det ikke er medisinsk grunnlag for å nekte uvaksinerte å reise offshore.

Publisert

– Vi ser Vi er fornøyd med at myndighetene nå har konkludert og tydeliggjort dette, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud, skriver Industri Energi i en pressemelding.

Oljeselskapet Aker BP varslet tidligere denne måneden at det fra 1. februar vil innføre krav om at alle offshorearbeidere på deres installasjoner skal være beskyttet mot koronavirus.

industri Energi har vært svært kritsik til prosessen Aker BP kjørte, blant annet fordi det ikke hadde vært involvering av klubb eller vernetjeneste i forkant.

Nå slår Petroleumstilsynet og Statsforvalteren i Rogaland fast at det ikke er grunnlag for å nekte uvaksinerte å reise offshore.

– Vi har hatt god dialog med myndighetene om denne saken. Og vi er fornøyd med at de nå har konkludert og tydeliggjort dette, sier Lill-Heidi Bakkerud, 1. nestleder i Industri Energi.

Ifølge Petroleumstilsynet skal det være saklig grunn til å innføre et kontrolltiltak som vaksinekrav er, og det må drøftes med de tillitsvalgte.

Også statsforvalteren i Rogaland, som har tilsynsansvar for helse og hygiene i petroleumsvirksomheten på norsk sokkel, konkluderer med at det ut fra medisinskfaglige hensyn ikke er grunnlag for på generelt grunnlag å nekte uvaksinerte å reise offshore.

Powered by Labrador CMS