Arbeidsliv

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil gjøre det enklere for ukrainske flyktninger med helseutdanning å komme i jobb i Norge.

Kjerkol vil la ukrainske helsearbeidere jobbe i Norge

Det skal bli enklere for ukrainske flyktninger med helseutdanning å komme i jobb i Norge, slår helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fast.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil bidra til at flyktningene får en meningsfull hverdag. Å få brukt kompetansen sin og delta i samfunnet er viktig for mange. For fagfolkene i helsetjenesten vår vil det også være positivt å få flere kolleger. Derfor tar vi nå flere grep for å gjøre det enklere for flyktningene å kunne jobbe helsefaglig i Norge, sier Kjerkol i en pressemelding.

Fredag informerte hun landets kommuner og statsforvaltere om at ukrainske flyktninger kan brukes som medhjelpere i helsetjenesten, under oppsyn av ansvarlig helsepersonell.

Flere av de ukrainske flyktningene som kommer til Norge, har helsefaglig utdanning, men mangler dokumentasjon på det. Regjeringen vil legge til rette for at flere av dem kan bruke den helsefaglige kompetansen sin, ved å frita dem for enkelte dokumentasjonskrav, opplyser Kjerkol.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS