Arbeidsliv

Aiman Shaqura, gründer og initiativtaker til Give a Job, mener dugnaden for bedre inkludering i arbeidslivet bør starte på individnivå, men støtter likevel regjeringens «dugnad». Her fra NHOs årskonferanse 2018.

– Kompetanse er ikke nok for å få folk inn i næringslivet

Systemforandringer er vel og bra, men det er ikke der skoen trykker for inkludering i arbeidslivet, mener selve glansbildet for god integrering, Aiman Shaqura.

Publisert Sist oppdatert

Likevel er han forsiktig optimist etter lanseringen av regjeringens inkluderingsdugnad.

– Vi har hørt det før: vi må heve kompetansen og vi må hjelpe næringslivet å være mer inkluderende. Men noen ganger er det visse ting som må sies en del ganger før det skjer noe, og denne gangen var det full kraft, sier gründer og initiativtaker til Giva a Job, Aiman Shaqura.

Shaqura er født som flyktning i Libanon, og var innom 12 land på 10 år før han havnet på Toten. I dag er han siviløkonom og har startet fem selskaper – blant annet Moelv Bil, som fire år på rad har blitt kåret til gasellebedrift. I 2016 omsatte bedriften for rundt 50 millioner kroner. I tillegg gir han råd til bedrifter som ønsker å snu resultatene sine.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS