Arbeidsliv

Kun 3 av 10 UiO-studenter fullfører bachelor på normert tid

Publisert Sist oppdatert

Bare hver tredje student ved Universitetet i Oslo (UiO) gjennomfører studiene på tre år. På Norges handelshøyskole (NHH) er tallet 63 prosent.

Det viser tilstandsrapporten for høyere utdanning, som Khrono har omtalt.

På statlige universiteter og høyskoler følger i gjennomsnitt halvparten av studentene studieplanen på bachelornivå. Variasjonene mellom institusjonene er imidlertid store, og UiO er absolutt verst i klassen.

30,1 prosent av UiO-studentene gjennomfører bachelorgraden sin på tre år. Det er en oppgang på 0,3 prosentpoeng fra resultatet i 2015.

Gro Bjørnerud Mo, prorektor for utdanning på UiO, sier det ikke finnes noen enkel forklaring på hvorfor deres resultater er svakere enn andres.

– Vi har eksempelvis en utfordring med at vi har studenter registrert hos oss som aldri tar studiepoeng og som vi faktisk aldri ser. Det er vanskelig å finne årsaken til at de ikke tar fag eller eksamen, når de ikke dukker opp hos oss og vi dermed ikke får dem i tale, sier hun til Khrono.

Nest verst ut av undersøkelsen kommer Universitetet i Bergen (36,6 prosent), mens Kunsthøgskolen i Oslo (71,1 prosent) har de beste resultatene. På NTNU fullfører 49,3 prosent sin bachelor på normert tid.

Powered by Labrador CMS