Arbeidsliv

INGEN EFFEKT: I 2017 ble det innført krav om fem års botid i Norge for å få kontantstøtte. Det har ført til at færre får kontantstøtte, men ikke til at flere har kommet i jobb.

Kutt i kontantstøtten har ikke fått flere innvandrere i jobb

Strengere krav for å få kontantstøtte skulle få flere innvandrere ut i arbeid. Det har ikke skjedd, viser en ny analyse fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. juli 2017 ble kravene for å få bostøtte strammet inn. Innstrammingen innebar at foreldre som har innvandret fra land utenfor EU/EØS i løpet av de siste fem årene, ikke lenger har rett til å motta kontantstøtte.

Når barnet bor sammen med begge foreldre, må begge ha vært medlemmer i folketrygden i minst fem år. Botidskravet gjelder dermed også for norskfødte som får barn med en person født utenfor EU/EØS og som har kort botid.

Det var et flertall på Stortinget bestående av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre som vedtok lovendringen med det nye botidskravet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS