Arbeidsliv

Lærerkutt i Oslo-skolen

Høyre-vedtak har ført til at 50 lærere har forsvunnet årlig de siste fem årene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagsavisen.

Høyre-byrådet bestemte i 2011 at skolene heretter bare skulle få overført 80 prosent av kostnadene for alle nye elever, og ikke 100 prosent slik det var før.

Effekten lot vente på seg, men da innrykket av stadig flere elever tiltok, med bare 80 prosent finansiering, ble situasjonen dramatisk forverret.

– Vi har lenge sett at det ville få konsekvenser når nye elever ikke ble fullt ut kompensert økonomisk. Men det var først da jeg ba etaten gjøre konkrete beregninger at det gikk opp for meg at dette er langt mer dramatisk enn jeg trodde, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, til avisen.

Selv om det er opp til driftsstyrene ved den enkelte skole å bestemme hvordan stadig trangere budsjettrammer skal håndteres, viser etatens egen oppstilling at grunnskolene i Oslo sliter tungt. Samtlige av Oslos grunn- og videregående skoler er pålagt stillingskutt, der alt fra 0,15 til 3,32 årsverk skal vekk. Fra 2011 til 2016 er nesten 240 lærerårsverk fjernet.

Ifølge utdanningsetaten i Oslo kommune utgjør kuttene de siste fem årene hele 150 millioner kroner, noe man mener har gått ut over tilbudet til 80.000 Oslo-elever, skriver Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS