Arbeidsliv

Frp-leder Sylvi Listhaug holdt appell under demonstrasjon i regi av «Vi som krever billigere strøm» utenfor Stortinget tirsdag.

Listhaug krever milliard-hjelpepakke før lønnsoppgjøret

Sylvi Listhaug mener staten må komme med en milliardpakke for å dempe lønnsveksten i lønnsoppgjøret. Strømpris og renteøkninger kan føre til heftige lønnskrav.

Publisert Sist oppdatert

– Vi foreslår at staten bidrar til å dempe lønnsveksten gjennom å sette ned avgiftene på drivstoff, mat og strøm, sier Listhaug til NRK.

Lave renter under pandemien har dratt prisene på dagligvarer og drivstoff opp, og en varslet renteøkning utover året kan gjøre livet vanskeligere for de som sitter med lån. I tillegg har konflikt i Europa og gassmangel bidratt til rekordhøye strømpriser, som reduserer lønnstakeres kjøpekraft.

Arbeidstakersiden har varslet krav om kjøpekraftsøkning i årets oppgjør, mens NHO-sjef Ole Erik Almlid har advart mot en lønnsspiral som gir næringslivet enda høyere utgifter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS