Arbeidsliv

Selv om LO aldri har vært større, daler organisasjonsgraden her til lands - og det er særlig Landsorganisasjonen som sakker akterut. Hva med en vennligere innstilling overfor borgerlige? foreslår arbeidsministeren.

LO fnyser av Hauglies ønske om en fag­bevegelse for de ­borgerlige

Flere LO-forbund anklager arbeidsministeren for å ville politisere fagbevegelsen, men forsvarer egen Ap-kobling med nebb og klør.

Publisert Sist oppdatert

Under en paneldebatt denne uka uttalte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie at det mangler alternativer for velgerne som stemmer borgerlig i fagbevegelsen, og at dette er med på å svekke organisasjonsgraden her til lands.

– Det er et paradoks at vi lever i et land der omtrent halvparten av velgerne stemmer borgerlig - hvor er de menneskene i fagforeningene? Et spørsmål fagforeningene må stille seg er hvordan de skal være relevante, også for den delen av befolkningen som ikke ønsker å bytte regjering, sa Hauglie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS