Arbeidsliv

LO fornøyd med Aps satsing på fagarbeidere

– Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett er en gledelig og svært nødvendig satsing på fagarbeideren, sier LOs 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider.

I sitt alternative statsbudsjett introduserer Ap en satsing på fagarbeidere. Partiet vil blant annet øke lærlingtilskuddet med 160 millioner kroner. Inkludert i satsingen er en utstyrspakke for videregående opplærling på 100 millioner. I tillegg skal det bevilges 50 millioner til hospitering samt etter- og videreutdanning for yrkesfaglærere.

– Dette er forslag som har LOs støtte, og det viser at det menes alvor med satsingen på fagarbeideren og på fag- og yrkesopplæringen, sier Gabrielsen.

Ap uttrykker den samme bekymringen for utviklingstrekkene ved arbeidsmarkedet som LO. Det er press på kompetanse og arbeidslivsstandarder, sysselsettingsraten har gått ned og det er vil være underdekking av yrkesrettet kompetanse i årene som kommer i følge SSBs framskrivninger.

– Det er viktig at det tas grep for å snu disse trendene ved dagens arbeidsmarked, og dette alternative statsbudsjettet er et steg i riktig retning, avslutter Hans-Christian Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS