Arbeidsliv

Leder i LO Stat, Tone Rønoldtangen.

LO Stat: – Vi ønsker ikke hybridpensjon

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke først og fremst den private løsningen med hybridpensjon som skal fungere som målsetning når partene setter seg ned for å lage en ny pensjonsordning i offentlig sektor. Det hevder pensjonsekspert i LO Stat, sekretær Dag Westhrin, til Dagens Perspektiv.

– Det kan virke som om enkelte har oppfattet det som at hybridpensjon kan være en fremtidig modell. Men det er ikke slik vi ser det, sier han.

Mandag skrev Dagens Næringsliv at Sparebank1, med LO som stor eier og kunde, ønsker at flere skal gå for hybridmodellen, som er en kombinasjon av den gamle ytelsespensjonen og den nye innskuddspensjonen. Mens innskuddspensjon gir utbetaling i en periode fra man pensjonerer seg, vil hybridpensjon kanskje passe bedre for de som forventer å leve lenge, siden den kan sikre livslange utbetalinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS