Arbeidsliv

– Ideologisk drevet skattelette må ikke komme i veien for det som virker på sysselsettingen, mener nestleder i LO, Hans-Christian Gabrielsen.

LO støtter gruvedrift og sjødeponi

Prioriterer de nye arbeidsplassene fremfor miljøhensyn.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider.

Regjeringen har gitt Nordic Mining tillatelse til å starte opp gruvedrift i Engebøfjellet i Naustdal og Askvoll. Miljøorganisasjonene og mange politiske partier raser.

LO velger imidlertid å fokusere på de nye arbeidsplassene, og påpeker at prosjektet kan innebære verdiskaping på om lag 500 millioner kroner per år over 50 år.

– Mineralnæringen er en viktig næring som framover kan bidra til flere arbeidsplasser og regional verdiskaping. Derfor er dette en viktig avgjørelse for næringen og for framtidig norsk verdiskaping, sier nestleder i LO, Hans-Christian Gabrielsen.

Nordic Mining har i forbindelse med utvinningen søkt om tillatelse til å etablere et fjorddeponi. Det er dette som kritiseres, ettersom livet i fjorden trues. LO påpeker at det er stilt krav om at det marine miljøet blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte, og at det er strenge krav til overvåking av utslipp. Det er første gang det er stilt krav i en utslippstillatelse om å dokumentere at sjømaten er trygg.

– Vi er opptate av at mineralutvinning i Norge skal gjøres under strenge miljøkrav og ved bruk av teknologiske løsninger som verner miljøet. Gruvevirksomheten i Engebøfjellet vil gi oss mineraler som vi har bruk for, samtidig som den vil være viktig for aktiviteten i regionen i mange år, sier Gabrielsen.

Les også: Regjeringen sier ja til omstridt sjødeponi

Powered by Labrador CMS