Arbeidsliv

LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad foreslår å utrede muligheten for å opprette en egen ungdomsytelse for unge som står utenfor arbeidsliv og utdanning.

LO vil gi ungdom uten jobb penger til livsopphold uten 'diagnosekrav'

LOs sjeføkonom med forslag om egen, «diagnosefri» ungdomsytelse til unge som faller utenfor utdanning og arbeidsliv.

Publisert Sist oppdatert

LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad tegner et ganske dystert framtidsbilde av norsk økonomi og norsk arbeidsliv. Under Dagens Perspektivs Arbeids- og velferdskonferanse la han ikke fingrene imellom. Bjørnstad er ikke i tvil om at vi står foran en tydelig nedkjøling av norsk økonomi. Lavkonjunktur i sentrale bransjer, økende ledighet også neste år og lavere etterspørsel etter arbeidskraft gir all grunn til uro, mener han.

Men Bjørnstad hadde også forslag til løsninger i lomma.

«Alle» er enige i behovet for at utsatte grupper i langt større grad inkluderes i arbeidslivet. Bjørnstad mener dette må gjøres gjennom en aktiv arbeidsmarkedspolitikk som prioriterer sårbare grupper – som unge, flyktninger og personer med nedsatt arbeidsevne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS