Arbeidsliv

London-ungdom møter arbeidslivet i arbeidsplass-simulator.

Publisert Sist oppdatert

På en skole øst i London får ungdom tilbud om å prøve seg på situasjoner fra arbeidslivet inne i en hvit «boks» som inneholder det som Financial Times-skribenten Sarah O´Connor omtaler som en arbeidsplass-simulator. Via berøringsskjermer og annen digital teknologi simuleres situasjoner som kan dukke opp på en arbeidsplass. Underveis blir ungdommene bedt om å håndtere vanskelige kunder, sende noen e-poster, vurdere sin egen innsats etc.

Ungdommene liker at simulatoren lar dem feile uten at det får konsekvenser i det virkelige livet, men O´Connor mener det er noe litt trøblete med det faktum noen har ment at det er behov for å lage simulatoren.

I en kommentar hos The Financial Times viser O´Connor til arbeidsgivere som klager over at britiske ungdommer er lite forberedt på arbeidslivet når de går ut av skolen. Særlig skal det skorte på kommunikasjonsferdigheter, punktlighet og det å være til å stole på. O´Connor konstaterer videre at arbeidsgivere har en tendens til å gi skolen skylden, men hun spiller ballen tilbake og viser til at langt færre ungdommer enn før får sjansen til å skaffe seg arbeidslivserfaring gjennom enkle lørdagsjobber etc. Teknologi har gjort at en del av de enkle jobbene er forduftet, og Financial Times-skribenten konstaterer at det sannsynligvis også er økt konkurranse - fra eldre arbeidstagere - om de jobbene som faktisk finnes. Dette kommer i tillegg til at ungdommen er under press for å gjøre det bra på skolen. Mange opplever at de ikke har tid til å både gå på skole og jobbe. Men likevel...

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS