Arbeidsliv

Mange forlik for Statoil etter outsourcing

11 av 13 ansatte som saksøkte Statoil etter at jobben deres var blitt outsourcet, har inngått forlik med oljeselskapet.

Publisert Sist oppdatert
Etter at Statoil i januar i fjor bestemte seg for å outsource 239 stillinger, og noen måneder senere økte med 69 stillinger, gikk en rekke ansatte til retten, skriver Stavanger Aftenblad.

Fagforeningen Industri Energi hadde 13 saker knyttet til Statoil alene, hvor hovedpoenget var at outsourcingen ikke hadde foregått på riktig måte. 11 av dem har inngått forlik etter tilbud fra oljeselskapet, mens to av sakene gikk for retten før sommeren.

At så mange som 11 av 13 berammede rettssaker er blitt løst uten avsagt dom, mener Statoil er i tråd med hvordan de vil ha det.

– Partene har vært uenige i om vilkårene for virksomhetsoverdragelse foreligger. Grunnet konfidensialitet kan vi ikke gi detaljer om forlikene som er inngått, men generelt ønsker Statoil å løse tvister utenfor rettssystemet når vi oppnår løsninger som begge parter kan enes om, sier informasjonssjef Morten Eek til avisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS