Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Marine Harvest vil kutte i Norges sjømatråd

Oppdrettsselskapet Marine Harvest vil gjøre det frivillig å være med i Norges sjømatråd og vil betale mindre til det statlige rådet.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeeksportørene er pålagt å betale en avgift på 0,6 prosent til rådet som blant annet skal drive markedsføring av norsk fisk og sjømat i utlandet. Marine Harvest har tidligere tatt til orde for å redusere rådets pengebruk, og nå sier oppdrettsgiganten at ordningen burde bli frivillig, skriver VG.

– Dersom en konstruerer et sjømatråd som er kommersielt i tankegangen og tilbyr gode tjenester innen for eksempel eksportstatistikk, omdømme og beredskap, samt generisk markedsføring, vil Marine Harvest bidra til de to første og aktivt delta i dette arbeidet. Generisk markedsføring kan da være for dem som ønsker dette, sier Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog. Selskapet han leder betaler i år rundt 70 millioner kroner, noe han mener er for mye.

– Jeg ser poenget deres med generisk markedsføring. Samtidig gir innsatsen departementet, jeg, våre ambassader og Norges sjømatråd gjør for norsk fisk, en boost også for Marine Harvests produkter, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Han ber også selskapet huske at det gjennom årene har tjent godt på ordningen, særlig da selskapet var mindre og ikke den giganten det er i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS