Arbeidsliv

Mange unge står av ulike årsaker utenfor arbidsliv og utdanning. Nå vil MDG jobbe for at de skal få en egen ungdomslønn, og slippe å jakte en 'diagnose' for å få støtte fra Nav.

MDG: Vil ha ungdomslønn inn i partiprogrammet

Miljøpartiet De Grønne jobber med å programfeste at unge som ikke har jobb eller er i utdanning skal få lønn fra staten. En slik ungdomslønn skal kunne mottas fram til man fyller 30 år.

Publisert Sist oppdatert

På den måten slipper unge som står utenfor arbeidslivet å måtte få en diagnose og å dokumentere en hel masse greier for å få penger til livsopphold. Lønn kan gi mer mestring enn trygd.

Det sier Hildegunn Seip i MDG til Dagens Perspektiv. Seip er leder i partiets programkomité og til daglig gruppeleder for MDG i Kristiansand bystyre.

– Det vi jobber med til vårt neste partiprogram er omtrent det samme som LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad foreslo i Dagens Perspektiv sist uke, påpeker Seip. Bjørnstad ville ikke kalle opplegget for «lønn», men valgte begrepet «ungdomsytelse».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS