Administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.

Meklingsfristen går ut i natt – håper å unngå streik i butikkene 

Flere tusen kan bli tatt ut i streik dersom Virke, Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia ikke kommer til enighet innen midnatt. Meklingen har pågått siden søndag. 

Publisert Sist oppdatert

Særlig byggevarebutikker, dagligvarebutikker og taxfreebutikker rammes dersom det blir streik.

HK Norge varsler at det kommer til å ta ut sine medlemmer hos TRN på Oslo lufthavn, Flesland og Værnes. Dermed vil taxfreesalget kunne stenge på disse flyplassene.

Parat sier at virksomheter som Byggmaker, XL-Bygg, Løvenskiold/Maxbo, Montér, Gustav Pedersen og Optimera rammes dersom det blir streik.

Dersom det blir streik, tar Negotia ut medlemmer i byggevarebedriften Gausdal Landhandleri og Imperial Brands.

Mekling hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland startet søndag klokken 10. Meklingen skjer som følge av at HK torsdag 11. april brøt forhandlingene om fornyelse av tariffavtalen i Landsoverenskomsten (LOK) med Virke.

– Vi har brukt tiden godt fra forhandlingene ble brutt 11. april, slik at vi stiller godt forberedt til konstruktive forhandlinger innenfor rammen av frontfaget, sier Virke-direktør Bernt G. Apeland.

I tillegg til mekling om fornyelse av Landsoverenskomsten med bransjeavtaler, mekles det også om Kontoroverenskomsten og Lederoverenskomsten, samt Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler.

Powered by Labrador CMS