Arbeidsliv

Maskiner og roboter vil aldri kunne erstatte menneskelige egenskaper som empati og sosiale antenner, heter det i ny bok.

Mennesket er undervurdert som arbeidskraft

Mens teknologien stadig vinner terreng og utkonkurrere mennesker overalt og i alle bransjer, finnes det fortsatt menneskelige ferdigheter og kompetanser som roboter og maskiner aldri vil være i stand til å fange opp.

Publisert Sist oppdatert

Mennesket kan ikke matche roboter og maskiner når det gjelder mekanisk repetisjon, rutinearbeid, eller for den saks skyld analyse av store datamengder. Alt dette gjør maskiner og datamaskiner både bedre, billigere og mer effektivt enn vi mennesker.

Til og med dagligdagse gjøremål, som å tømme oppvaskmaskinen, støvsuge og kjøre bil er robotene i ferd med å ta over. Stadig nye gjøremål og arbeidsoppgaver blir hvert år erstattet med teknologiske løsninger, datamaskiner og roboter. Denne utviklingen vil fortsette, og teknologien vil gjennomsyre oppgaver og områder den tidligere var ute av stand til å takle, inkludert krevende faglige og høyt spesialiserte arbeidsoppgaver.

For eksempel kan datamaskiner i dag administrere og analysere bevis i rettssaker bedre enn advokater kan, og en maskin kan steke og servere hamburgere mer pålitelig enn mennesker kan.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS