Arbeidsliv

I kjølvannet av drapet på George Floyd og de tilhørende protestene, har mange organisasjoner fokusert på taktikker for å utrydde rasisme på systemisk og strukturelt nivå.

Mørkhudede kvinner med afro og fletter blir sjeldnere kalt inn til jobbintervju

Mørkhudede kvinner ble oppfattet som «mindre profesjonelle» i konservative arbeidsmiljøer enn hvite kvinner og mørke kvinner som rettet håret, viser forskning fra Duke University.

Publisert Sist oppdatert

Forskningen involverte hundrevis av deltakere med ulik etnisitet, som ble bedt om å beskrive hva de anser som potensielle jobbkandidater, og gi kandidatene en poengsum basert på kompetanse, profesjonalitet og andre faktorer.

Det var Dagsavisen som omtalte saken først.

Deltakerne ga mørkhudede kvinner med sin naturlige hårfrisyre lavere poengsum for kompetanse og profesjonalitet, og anbefalte dem ikke for intervjuer like ofte, sammenlignet med mørkhudede kvinner med rettet hår, hvite kvinner med rett hår eller hvite kvinner med krøllete hår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS