Arbeidsliv

Administrende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund i møte med Amund Ringdal (18 år) som er lærling i betongfaget ved NCC Constructions på Lysaker.

Næringslivet skriker etter fagskoleutdannede

NHO mener at ambisjonsnivået til regjeringen om å utvikle fagskoleutdanningene som en høyere yrkesfaglig utdanning er altfor lavt, og ikke møter kunnskapsministerens lovnader om en styrkning av fagskolene.

Publisert Sist oppdatert

– Skal flere velge å utdanne seg ved fagskoler må de fremstå som like attraktivt som universiteter og høyskoler, sier Åge Skinstad regiondirektør for innlandet i NHO.

NHO skriver på sine nettsider at om Stortinget mener alvor når de sier at fagskolene skal styrkes, må det sterkere virkemidler til enn det som er lagt frem så langt.

– Flere av våre medlemsbedrifter mener at fagskoleutdannende besitter svært høy kompetanse, og at kombinasjonen av teori og praksis er essensielt for å holde seg oppdatert med utviklingen i industrien, sier Skinstad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS