Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

NHO foreslo kutt i pensjon til gifte pensjonister

I et høringssvar til den avgåtte Solberg-regjeringens statsbudsjett, foreslo NHO reduksjon i pensjonen til gifte og samboende pensjonister.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 fikk Fremskrittspartiet sikret et flertall for å redusere avkortingen gifte eller samboende pensjonister fikk i pensjonsinntekten fra 15 til 10 prosent. I et høringssvar til årets statsbudsjett, som Erna Solbergs regjering rakk å legge fram før den gikk, har NHO spilt inn at denne reduksjonen i avkorting bør reverseres, skriver Klassekampen.

Ved å trekke mer i pensjonen fra gifte eller samboende, mener NHO at 2,8 milliarder kroner vil bli frigjort, penger som staten kan bruke på andre ting.

Roy Steffensen i Frp reagerer på innspillet fra NHO og frykter det vil være fristende for Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum å følge rådet fra NHO. Begge partiene var i utgangspunktet uenige med Frp da avkortingen ble redusert i 2015 og stemte mot.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS