Arbeidsliv

Koronapandemien og innskjerpingen av tiltakene vil føre til en eksplosjon i antall permitteringer, frykter NHO. Spesielt reiselivsbransjen er hardt rammet. Ullensaker kommune, hvis største arbeidsgiver er hovedflyplassen på Gardermoen, regner med at 40 prosent av kommunens arbeidstakere vil være permitterte i løpet av kort tid.

NHO frykter eksplosjon i permitteringer

Så mange som 20.000 nordmenn kan bli permittert i løpet av de nærmeste dagene på grunn av de nye koronatiltakene. Det frykter NHO.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en NHO-rapport kan Norge stå overfor en eksplosjon i permitteringer, skriver Klassekampen.

Bare i løpet av de to siste ukene har det allerede høye tallet skutt i været, og verre kan det bli, ifølge undersøkelsen som NHO har gjort blant sine medlemsbedrifter.

På nasjonal basis opplyste NHO-bedriftene at 5,5 prosent av staben var permittert ved utgangen av oktober. I midten av november meldte de samme bedriftene at tallet lå an til å bli 8,6 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS