Arbeidsliv

Anne-Cecilie Kaltenborn er administrerende direktør i NHO Service og Handel, som organiserer store deler av bemanningsbransjen.

NHO: Kuttene i bemanningsbransjen forverrer arbeidsmarkedet

Både NHO og LO er positive til den nye godkjenningsordningen for bemanningsforetakene, men NHO ser fortsatt selve innleieforbudet som den største utfordringen.

Publisert Sist oppdatert

Fra nyttår må alle bemanningsforetak ha godkjenning fra Arbeidstilsynet for å drive lovlig. Dagens Perspektiv fortalte i går om en markant nedgang: Fra den tidligere ordningen med rundt 3.000 bemanningsselskaper, til dagens 1.278 godkjente. Uten godkjenning, driver selskapene ulovlig.

De 1.278 foretakene er såkalte juridiske enheter. Sammenlignet med de rundt 3.000 juridiske enhetene i den gamle ordningen er nedgangen nærmere 60 prosent. Inkluderer vi alle underenheter er det nå 3.261 selskaper som har status som «godkjent» og «lovlig».

Her kan du sjekke om bemanningsforetaket driver lovlig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS