Arbeidsliv

Administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag formiddag. Almlid har stor tro på at kunstig intelligens vil gi norsk næringsliv store gevinster. Hvis vi begynner å bruke det raskt.

NHO-rapport: Verdiskaping til himmels med økt bruk av kunstig intelligens

Hvis norske virksomheter blir raskere til å ta i bruk kunstig intelligens (KI) fram mot 2030, kan verdiskapningen og produktiviteten i Norge ta kvantesprang, heter det i ny NHO-rapport.

Publisert Sist oppdatert

­I dag går årets NHO-konferanse av stabelen, og som seg hør og bør har NHO og landsforeningene Finans Norge, Nelfo og Abelia, laget en omfattende rapport om kunstig intelligens som presenteres under konferansen.

Det er Samfunnsøkonomisk analyse (SØA) som har laget rapporten på oppdrag for NHO.

Datagrunnlaget er en omfattende litteraturstudie, en verdiskapingsanalyse basert på nasjonalregnskapstall, en spørreundersøkelse rettet mot virksomheter (totalt ca.5 300 respondenter), ca. 20 dybdeintervjuer med virksomheter og gjennomgang av sentrale rammebetingelser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS