Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto. Aktører tilknyttet bemanning i bygg- og anlegg er blant de som hyppigst opererer i Arbeidsmiljølovens gråsoner.

Nye regler om innleie omgås allerede

Flere aktører tilknyttet bemanningsbransjen har allerede rigget seg slik at de kan omgå de nye reglene om innleie av arbeidskraft. Det hele kan ende med omkamp i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Om fire måneder gjøres nye regler for leie av arbeidskraft gjeldende. Men det nye lovverket kan omgås, og ifølge flere kilder Dagens Perspektiv har vært i kontakt med, er en rekke selskaper allerede i gang med endringer for å sno seg unna reglene som skal hindre sosial dumping.

– Dersom det viser seg at de praktiske konsekvensene av vedtaket gir uheldige utslag, håper jeg Stortinget er villig til å se på regelverket på nytt og er åpen for justeringer, sier statssekretær Morten Bakke i Arbeids- og sosialdepartementet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS