Arbeidsliv

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier at regjeringen vil justere årets statsbudsjett etter at nye anslag viser en høyere prisvekst enn det som opprinnelig ble lagt til grunn.

Pengebruken i statsbudsjettet øker med mange milliarder

Lønns- og prisveksten har vært høyere enn regjeringen la til grunn i statsbudsjettet. Nå varsler regjeringen at de vil justere statsbudsjettet.

Publisert Sist oppdatert

­– De endrede forutsetningene påvirker ikke bare offentlige virksomheter som sykehus, politi, skoler og andre, men også verdien av tilskudd til bedrifter og organisasjoner og overføringer til folk, som for eksempel barnetrygd. Dette gjør vi noe med, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding fredag morgen.

Målet med justeringene er at utviklingen i det offentlige tjenestetilbudet blir omtrent som forutsatt i budsjettet da Stortinget vedtok det.

– Vi varsler dette tidlig slik at offentlige virksomheter og andre som mottar penger over statsbudsjettet, kan planlegge året på en god måte. Det vil fortsatt være et stramt budsjett, men vi må unngå at virksomhetene må kutte som en følge av de endrede forutsetningene, sier Vedum.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS