En avtale om prøvetid kan aldri vare lenger enn seks måneder.

Prøvetid ved midlertidig ansettelse

Nye regler fra 1. juli gjør at prøvetid ved midlertidige ansettelser aldri kan vare lenger enn halvparten av ansettelsesforholdets varighet.

Publisert

Spørsmål: En av våre ansatte har fått innvilget ulønnet permisjon frem til jul. I den forbindelse har vi behov for å ansette en vikar. 

Vi er kjent med reglene for midlertidig ansettelse. Det er veldig viktig at personen vi ansetter gjør en god jobb ettersom det er en viktig og sentral stilling i vår virksomhet. Vi ønsker derfor å avtale prøvetid. I den forbindelse lurer vi på om det er noen egne regler for prøvetid ved midlertidig ansettelse?

Svar: Arbeidsmiljøloven setter en maksimal grense på prøvetidens lengde. Prøvetiden kan aldri være lenger enn seks måneder. Dette gjelder også ved midlertidig ansettelser. For midlertidig ansettelser kan imidlertid den maksimale grensen for prøvetid i noen situasjoner være kortere enn seks måneder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS