Arbeidsliv

– Myndighetene har i for mange år satset for mye på reparasjon og for lite på forebygging i arbeidslivet, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Ragnhild Lied: – Befolkningen vil også i fremtiden forvente å få levert tjenester av topp kvalitet

Gode lønns- og arbeidsvilkår er en forutsetning for at arbeidstakerne skal satse på relasjonelle yrkene. Politikerne må også bidra til at det er attraktivt nok å jobbe i disse yrkene, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Publisert Sist oppdatert

Norsk arbeidsliv har gått i stor grad fra å være basert på primær- og sekundærnæringene, til å bli dominert av service- og tjenestenæringene.

– Selv om vi jobber smartere, fordeler oppgaver bedre mellom ulike yrkesgrupper, vil det likevel være behov for mer arbeidskraft innen helse, utdanning og oppvekst og i annen privat tjenesteyting framover. Samtidig vil det være andre næringer som for eksempel petroleumsnæringen som sannsynligvis vil bli kraftig redusert, sier Lied, som her svarer på Dagens Perspektivs utfordring til partene i arbeidslivet om hvordan vi skal rigge oss for fremtidens arbeidsliv.

Vi må investere i kompetanse

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS