Arbeidsliv

Arbeiderpartiet har varslet at retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering.

Retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn

Arbeiderpartiet har varslet at de vil fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser i løpet av de første 100 dagene med ny regjering.

Publisert Sist oppdatert

Da regjeringen Solberg i 2015 åpnet for å ansette arbeidstakere midlertidig i 12 måneder uten spesiell grunn, førte det til en stor offentlig debatt og 1,5 millioner arbeidstakere som streiket i protest.

Arbeiderpartiet har imidlertid varslet at retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering.

– Vårt inntrykk er at denne regelen ikke har blitt så mye brukt som fagbevegelsen fryktet i 2015. Noe av grunnen er nok at det ble lagt inn en del begrensninger, som karantene og begrensninger i hvor mange som kan ansettes etter denne bestemmelsen samtidig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS