Arbeidsliv

Paraplyorganisasjonen for mer enn 38.000 piloter i Europa har bedt om et møte med Ryanair etter oppsigelsen av tillitsvalgte Olav Leeman. Flyselskapet avslår invitasjonen til møte.

Ryanair-tillitsvalgt oppsagt – forbundsleder lover konsekvenser

I forrige uke ble tillitsvalgt og Ryanair-pilot Olav Leeman sagt opp. Forbundsleder Yngve Carlsen kaller det «fagforeningsknusing» og lover konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Leeman representerer flyselskapets transnasjonale pilotgruppe og er sekretær for RTPGs (Ryanair Transnational Pilot Group) Master Executive Committee (MEC).

– Ryanairs forsøk på fagforeningsknusing gjennom avskjedigelsen av en sentral tillitsvalgt vil få konsekvenser for flyselskapet. Med dagens pilotmangel er nemlig tiden for fryktbasert ledelse forbi, sier forbundsleder Yngve Carlsen Norsk Flygerforbund til FriFagbevegelse.

Samtlige europeiske flygerforbund har gjennom European Cockpit Association (ECA), paraplyorganisasjonen for mer enn 38.000 piloter i Europa, bedt om et møte med Ryanair-ledelsen for å rydde opp. I brevet krever de blant annet at pilotene selv skal kunne velge sine representanter og få tilstrekkelig tid til å drive fagforeningsarbeid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS