Arbeidsliv

Årets lønnsoppgjør startet opprinnelig i mars – da det ennå var greit å ta hverandre i hendene – men ble kjapt koronautsatt. Etter restarten 3. august ble det brudd samme dag mellom Fellesforbundets Jørn Eggum (t.v.) og Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h). Blir de ikke enige innen midnatt, går 28.000 ansatte i industrien ut i streik.

Sinne i industrien mot NHOs null-linje: Vi står klare til å streike

Over hele landet rigger Fellesforbundets medlemmer seg til mulig streik fredag. Frustrasjonen over NHOs krav om nulloppgjør er stor.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er klare! Vi ønsker ikke konflikt, men når arbeidsgiver nekter reelle forhandlinger, da vil det sporet de har valgt, få konsekvenser, sier Kjell Smedsrud, nestleder i Raufoss Jern og Metall og klubbleder i Nammo Raufoss, til NTB.

Raufoss industripark er av Norges største industriparker med rundt 3.000 ansatte fordelt på nær 40 bedrifter. Blir det brudd i meklingen i frontfaget natt til fredag, går rundt 1.500 av disse ut i streik fredag morgen.

– Alt er på forberedt. Vi har klargjort streikevakter, stengning av porter og innsending av protokoller og permisjonsvarsler, forteller Smedsrud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS