Utvalgsleder Line Eldring leverer EØS-utredningen sin til utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i Marmorhallen torsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
Fellesforbundets Line Eldring har ledet utvalget som gått gjennom Norges erfaringer ne gjennom 30 år med EØS-avtalen. Selv kaller hun tilbakemeldingene «nesten overraskende positive». Foto: Terje Pedersen | NTB

Slaget om EØS-avtalen er ikke over i  Fellesforbundet

Fellesforbundets Line Eldring ledet EØS-utvalget, som konkluderte med at EØS-avtalen fortsatt tjener sitt formål. Taper Norge saken om innleieforbudet, kan det derimot bli omkamp om EØS – i Fellesforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag overleverte hun NOU 24:7 Norge og EØS: Utvikling og erfaringer til utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), en rapport på nesten 400 sider med vurderinger, evalueringer og tilrådinger om Norges tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen.

Fredag tok hun faktisk helt fri, men mandag var hun igjen tilbake i heltidsjobben i samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet. Å lede EØS-utvalget har hun gjort på deltid siden 2022, men de siste månedene har det tatt det meste av tiden.

– Jeg var forberedt på at å lede et slikt utvalg var mye jobb, men det ble enda mer enn jeg hadde trodd, sier Line Eldring til Dagens Perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS