Arbeidsliv

Denne perioden virker kanskje som den minst viktige tiden å tenke på karriereambisjonene dine. Faktisk kan det faktisk være den beste tiden.

Slik løfter du karrieren din under koronakrisen

I disse usikre tider er det viktig å holde seg positiv, ta initiativ, være nyskapende, fleksibel og en lagspiller på arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Verden kan føles litt kaotisk om dagen. Mange går en usikker jobbhverdag i møte. Tusenvis av mennesker har blitt permitterte, noen har tatt lønnskutt og andre sliter med å få hjemmekontoret til å fungere.

Denne perioden virker kanskje som den minst viktige tiden å tenke på karriereambisjonene dine. Faktisk kan det faktisk være den beste tiden.

Kaos kan skape nye muligheter dersom du følger disse rådene, skriver Forbes.

1. Vær positiv og fremtidsrettet

Alle ønsker å jobbe med mennesker som er optimistiske og energiske. Dette gjelder spesielt i tøffe tider som vi befinner oss i nå.

Forbes referer til en studie som viser at optimister presterer bedre og er mer tilfreds med jobben sin. Annen forskning viser at optimistiske mennesker sliter mindre med jobbrelatert stress.

Sett av tid til å føle på usikkerheten som florerer om dagen, men finn deretter en måte å komme deg videre og holde deg positiv.

2. Spør om det trengs hjelp

Mange foreldre må nå jobbe redusert for å drive hjemmeundervisning for barna sine. Dette er en gylden mulighet til å hjelpe vedkommende med hans eller hennes arbeidsoppgaver.

Hvis bedriften din er med på å løse nye oppgaver som følger av Covid-19-utbruddet, kan ferdighetene dine kanskje bidra på helt nye områder.

I stedet for å vente på å få beskjed fra sjefen om å bidra på andre områder, ta initiativ selv.

3. Løs nye problemer og innover

Koronakrisen bringer nye utfordringer som selskapet ditt kanskje aldri har opplevd før.

Nettopp derfor er tiden nå moden for nye ideer, nye måter å tenke på og uventede løsninger. Bruk kreativiteten din for å løse problemene som selskapet står overfor.

4. Vær en lagspiller

Folk kan miste seg selv under stressende perioder. De er ofte mindre tålmodige, har mindre perspektiv og mer angst. Dette kan skje oss alle.

Prøv å vær unntaket og finn nye måter for å vise empati og forståelse for hvordan kollegaene dine har det.

Vær en støttespiller for kollegaen din som er permittert, hjelp en annen kollega som ikke helt får til videomøtene, ring en kollega du vet bor alene, eller sett av ekstra tid til et prosjekt som står i fare for å ikke bli gjennomført.

Din holdning og dine bidrag er viktig for hvordan du selv takler situasjonen, men også for hvordan de rundt deg opplever deg.

5. Vær fleksibel

Si ja når sjefen ber deg om å bidra på andre arbeidsområder enn det du normalt har ansvar for.

Se på dette som nye muligheter for å bygge nye ferdigheter. Tilpasningsevnen din kommer organisasjonen i gode, og det ser også bra ut på CV-en din.

6. Hold ut

Vær sterk og fortsetter å holde ut. Dette er et marathon, ikke en sprint.

Det kan være lett å være positiv og fleksibel på kort sikt, men denne epidemien vil mest sannsynlig påvirke arbeidslivet i lang tid fremover.

Powered by Labrador CMS