Arbeidsliv

Alle arbeidsgivere har plikt til å jobbe aktivt, målrettet og planmessig for å fremme likestilling og hindre diskriminering.

Slik unngår du aldersdiskriminering i lønnsoppgjøret

­Diskriminering på grunnlag av alder er forbudt. Dette gjelder ikke bare ved ansettelse og oppsigelse, men alle aspekter av arbeidsforholdet, også når lønn skal justeres.

Publisert Sist oppdatert

I disse dager er mange virksomheter opptatt med å gjennomføre lønnsoppgjør, en prosess som innebærer fordeling av lønn blant de ansatte.

– Det er viktig å være oppmerksom på at aldersdiskriminering også er ulovlig i denne sammenheng. Det gjelder både diskriminering på grunn av høy og lav alder, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Ragni Myksvoll Singh i en pressemelding.

Selv om loven generelt forbyr forskjellsbehandling basert på alder, er det visse unntak hvor ulik behandling kan være tillatt. Dette gjelder i tilfeller hvor forskjellsbehandlingen er nødvendig for å oppnå et saklig formål, og tiltaket ikke virker uforholdsmessig belastende for de det berører.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS