Arbeidsliv

Slik unngår du at arbeidstakere misbruker ordningen med hjemmekontor

For at hybridkontor og fjernarbeid ikke skal skape hodebry for ledere, anbefaler Kvale advokatfirma arbeidsgivere å lage særskilte arbeidsavtaler for ansatte som skal jobbe hjemmefra faste dager i uken.

Publisert Sist oppdatert

­1. juli trer de nye endringene i hjemmekontorforskriften i kraft, hvor krav til skriftlig avtale om hjemmekontor som fast ordning kommer. Under et lunsjmøte løftet advokatene Espen Heimdal og Julie Hegdahl fra Kvale advokatfirma opp noen av utfordringene med den nye forskriften.

Det gjaldt blant annet utfordringer med arbeidsgivers styringsrett, oppsigelse av hjemmekontor, kontrolltiltak overfor arbeidstaker, taushetsbelagt informasjon og yrkesskadeforsikring på hjemmekontor.

– Arbeidsgiverne må være bevisst sine plikter i forbindelse med hjemmekontor, blant annet kravet til skriftlig avtale, kravene til et tilfredsstillende arbeidsmiljø og avklaring av forsikringsspørsmål i forbindelse med forskriftsendringen fra 1. juli i år, sier advokat og partner i Kvale advokatfirma Nicolay Skarning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS