Arbeidsliv

Per Bonde Hansen forsker på arbeidslivsspørsmal ved AFI, OsloMet.

Søker trygg havn under pandemien

Hele det organiserte arbeidslivet har opplevd medlemsvekst under coronapandemien. Både ansatte og arbeidsgivere har ønsket et faglig fellesskap i usikre tider.

Publisert Sist oppdatert

Per Bonde Hansen, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, OsloMet, mener at det at økningen skjer under pandemien gjør det nærliggende å tro at en har å gjøre med den akutte usikkerheten som pandemien skapte.

Han forteller at man de siste årene har sett en økt oppslutning om fagforeningenes betydning, og også en økt interesse for fagforeningsmedlemskap blant uorganiserte. Særlig var økningen fra 2019 til 2020, rett etter at de første pandemitiltakene ble iverksatt, stor.

– Jeg har ikke gjort forskning på dette, men en kan tenke seg at dystre økonomiske utsikter både på nasjonalt nivå og i enkelte bedrifter, og konkrete erfaringer knyttet til for eksempel permitteringer, redusert arbeid og usikkert inntektsgrunnlag har gjort at arbeidstakere i større grad har søkt mot de former for trygghet og kollektive ordninger som man forventer at fagforeninger kan tilby.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS