Arbeidsliv

Gransker: Det har vært flere uheldige hendelser etter at Statoil satte ut ansvaret for datasikkerheten til et indisk selskap i 2012. Nå vil selskapet granske sin egen IT-sikkerhet.

Statoil nedsetter utvalg etter IT-svikt

Statoil vil granske sin egen IT-sikkerhet etter flere uheldige hendelser etter at IT-arbeidet ble satt bort til et selskap i India.

Publisert Sist oppdatert

Statoil måtte fredag på nytt møte hos Petroleumstilsynet for å redegjøre for situasjonen etter flere tilfeller der sikkerheten ved Statoils anlegg kan ha blitt satt i fare.

Etter at Statoil i 2012 satte bort IT-arbeidet til et indisk selskap, har det vært en rekke potensielt farlige situasjoner på Statoils anlegg og plattformer, ifølge NRK.

– Arbeidet skal bringe full klarhet i aktuelle forhold, og vi gjennomgår på ny hendelser, tidligere bekymringsmeldinger og relevante interne rapporter. Gruppen vurderer om det er nødvendig med nye tiltak for å styrke IT-sikringen i Statoil, sier Anders Opedal, konserndirektør for sikker og effektiv drift i Statoil til NTB.

NRK har funnet dokumentasjon på 29 hendelser hvor indiske IT-arbeidere har brutt barrierer til Statoils plattformer og landanlegg – men flere kilder opplyser til NRK at omfanget er mye større.

– Forsvarlig sikring av vår IT-infrastruktur og systemer er avgjørende for sikkerheten til våre medarbeidere og installasjoner. Statoil arbeider løpende med dette, men vil se på om våre risikovurderinger og barrierer kan styrkes ytterligere for å ivareta sikring, sier Opedal.

Powered by Labrador CMS