Arbeidsliv

Erfaringene fra koronapandemien gjør at også Stortingets presidentskap åpner for økt bruk av digitale verktøy og fjernmøter, men kun unntaksvis.

Stortinget kan åpne for mer digital møtevirksomhet

Erfaringene fra koronapandemien gjør at Stortinget kan åpne for økt bruk av digitale verktøy i framtiden. Men reglementskomiteen foreslår noen begrensninger.

Publisert Sist oppdatert

I et forslag fra komiteen, som gjennomgår og eventuelt foreslår endringer i Stortingets forretningsorden, åpnes det for at stortingsrepresentantene i komitémøter kan benytte digitale møter i større utstrekning enn før, noe Stortingets presidentskap har sluttet seg til.

Hovedregelen vil være at det er fysisk oppmøte som gjelder, men at komiteene selv unntaksvis kan kunne avgjøre om deltakelse i møtene kan foregå digitalt. Presidentskapet mener dette kan føre til mindre frafall i møtene. Også komitéhøringer og komiteers reisevirksomhet bør kunne gjennomføres helt eller delvis digitalt.

Et forslag fra reglementskomiteen om at også voteringer kan gjennomføres digitalt, fant ikke støtte hos presidentskapet, som ønsker fysisk oppmøte i stortingssalen. Presidentskapet ønsker imidlertid å utrede forholdet til Grunnloven nærmere, da spesielle krise- og beredskapssituasjoner kan gjøre det nødvendig å benytte digitale verktøy for å opprettholde Stortingets beslutningsmyndighet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS