Arbeidsliv

Per Olaf Lundteigen er saksordfører for representantforslag på Stortinget om innstramminger for bemanningsbyråene.

Stortingskomité utsetter avgjørelse om bemanningsbransjen

Skylder på vinterferien.

Publisert Sist oppdatert

I utgangspunktet skulle Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget avgi en innstilling angående fire ulike representantforslag om forbud eller innstramminger mot bemanningsbransjen i morgen, tirsdag 27. februar.

Det kommer ikke til å skje, får Dagens Perspektiv bekreftet fra flere hold. Fristen er flyttet til torsdag, 1. mars.

– Nå har det vært en uke der folk har vært borte, og i løpet av den uka har det dukket opp en del ting som gjør at vi må utsette, sier saksordfører Per Olaf Lundteigen (Sp).

Det er knyttet stor spenning til saken, ettersom alle de fire partiene på venstresiden i norsk politikk er enige om at innstramminger er nødvendig. Ved seier vil de påføre regjeringen et av sine verste nederlag siden de borgerlige kom i posisjon. Samtlige regjeringsparti kommer til å stemme mot forslagene.

Dermed er det KrF som får det avgjørende ordet i saken. De har ennå ikke kommet med en uttalelse, men skal diskutere saken i et fraksjonsmøte i dag, mandag 26. februar.

Vikarierende arbeidspolitisk talsperson Steinar Reiten (KrF) kunne ikke bekrefte hvilken dag uttalelsen fra deres side ville komme, men sier at den definitivt vil komme innen uka er over.

I løpet av den uka har det dukket opp en del ting som gjør at vi må utsette

Tidligere har KrF varslet at de vil følge arbeidet i komiteen tett, og at deres avgjørelse vil komme tett opp mot avsigelsen av innstillingen.

Dagens Perspektiv kjenner til at gruppen nærmer seg en avgjørelse, og at en uttalelse kan komme allerede tirsdag.

Reiten i KrF sier at han ble kjent med en mulig utsettelse av Stortingskomiteens innstilling mandag, og at han «kjenner årsakene til dette», uten å ville utdype.

MER OM BEMANNING:

Powered by Labrador CMS