Arbeidsliv

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) bodde i stortingsleilighet fra 2013 til 2017 mens han var folkeregistrert hjemme hos foreldrene i Eid.

Sveinung Rotevatn fikk gratis stortingsleilighet mens han var registrert på gutterommet

Venstres Sveinung Rotevatn fikk fra 2013 til 2017 pendlerleilighet på statens regning mens han var folkeregistrert på gutterommet i Eid.

Publisert Sist oppdatert

Rotevatn studerte deltid ved Universitetet i Bergen på den tiden, og ordningen gjorde det mulig for ham å slippe boligutgifter både på hjemstedet og i Oslo i fire år, skriver Aftenposten.

Dette er ikke i strid med regelverket til Stortinget.

Rotevatn, som i dag er klima- og miljøminister, kom inn på Stortinget i 2013 som fjerdekandidat fra Sogn og Fjordane og flyttet da fra et kollektiv i Oslo og inn i en pendlerbolig.

I hele stortingsperioden var han folkeregistrert hjemme hos foreldrene i Eid kommune. Først hadde Rotevatn et rom, så fikk han tilgang på en leilighet på foreldrenes eiendom.

– I 2013 var planen å dra tilbake til Bergen for å fullføre studiene der. Jeg hadde en sterk tilknytning til Vestlandet, med studier og kjæreste i Bergen, og familie og kommunestyreplass i Nordfjordeid, sier han.

– Jeg skjønner at det kan se rart ut for folk. Men ordningen er der for at det skal være mulig for folk fra hele landet å ha et midlertidig verv i Oslo.

Han sier at Stortinget gjerne må diskutere ordningen.

Rotevatn meldte flytting fra foreldrene i 2017. Da sa han fra seg pendlerboligen og kjøpte leilighet i Oslo. Han leier også en leilighet i Bergen, hvor han selv står for utgiftene.

Powered by Labrador CMS