Arbeidsliv

KARENSDAG: Sverige suspenderte karensdagen i mars i fjor for å hindre koronasmitte. Men nå synes den svenske regjeringen det er mindre viktig å sikre at arbeidstakere holder seg hjemme når de er syke.

Sverige gjeninnfører karensdagen

I mars i fjor droppet svenske myndigheter karensdagen for å hindre at koronasyke gikk på jobb og spredte smitte. Men nå må arbeidstakere igjen ta regningen for første sykedag.

Publisert Sist oppdatert

Noe av det første den svenske regjeringen gjorde da den innførte tiltak mot spredning av koronasmitte i mars i fjor, var å fjerne karensdagen. Dermed fikk arbeidstakere penger også den første dagen de var borte fra jobb på grunn av sykdom.

Men nå er det slutt.

I likhet med Norge er Sverige på vei tilbake til en normaltilstand etter koronapandemien, og 1. oktober ble flere svenske koronaordninger avviklet. Det innebærer blant annet strengere regler for legeattest ved sykefravær og at karensdagen er gjeninnført.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS