Arbeidsliv
Tang og tare kan bli en ny, viktig næringsvei i Norge. Den smaker ok også i tørket tilstand.
Wikipedia.
Tang og tare på vei opp i næringskjeden
Den voldsomme økningen i etterspørselen etter sushi, der algen nori er mye brukt, kan nå bidra til å fart på tang- og tareproduksjonen i Norge. Innen 2050 mener forskere ved Sintef at vi kan produsere 20 millioner tonn til en verdi av 40 milliarder kroner.
Flere norske forskningsmiljøer driver nå og forsker på makroalger, bede kjent som tang og tare. Både ved nevnte Sintef, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og matforskningsinstituttet Nofima.
Alle har de en voldsom tro på at makrolager kan være en ny, stor næringsvei i Norge, på linje på våre marine næringer, som inkluderer tradisjonelle fiskerier, fiskeoppdrett, biomarin og fiskeforedling.
- Den produksjonen av alger og algeprodukter vi har i verden i dag, dekker ikke etterspørselen, forteller Margarita Novoa-Garrido ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) til deres egen nettside.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP