Arbeidsliv

Tang og tare kan bli en ny, viktig næringsvei i Norge. Den smaker ok også i tørket tilstand.

Tang og tare på vei opp i næringskjeden

Den voldsomme økningen i etterspørselen etter sushi, der algen nori er mye brukt, kan nå bidra til å fart på tang- og tareproduksjonen i Norge. Innen 2050 mener forskere ved Sintef at vi kan produsere 20 millioner tonn til en verdi av 40 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Flere norske forskningsmiljøer driver nå og forsker på makroalger, bede kjent som tang og tare. Både ved nevnte Sintef, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og matforskningsinstituttet Nofima.

Alle har de en voldsom tro på at makrolager kan være en ny, stor næringsvei i Norge, på linje på våre marine næringer, som inkluderer tradisjonelle fiskerier, fiskeoppdrett, biomarin og fiskeforedling.

- Den produksjonen av alger og algeprodukter vi har i verden i dag, dekker ikke etterspørselen, forteller Margarita Novoa-Garrido ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) til deres egen nettside.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS